bikeportal.org.ua

XCM «Стежками Опришків» 2015

Положення

1. Загальні положення

Веломарафон «Стежками Опришків 2015» є аматорськими змаганнями, метою якого є пропаганда здорового способу життя серед широких верств населення, розвиток велосипедного спорту в Україні.
Організатори – інформаційно-туристичний центр “Гуцульська світлиця”.

Фінансування здійснюється за рахунок стартових внесків від учасників та спонсорської допомоги.


2. Спонсори змагань

 

  • Велоелектроніка Sigma-sport

  • Шоломи та аксесуари ABUS

  • Велосипедний магазин «Біциклі», м. Рахів

  • Велосипедні крила Guard

  • Готель “Європа”, м. Рахів

  • Готель “Рахів”

  • Садиба зеленого туризму “У Еріка”


Інформаційний партнер: портал bikeportal.org.ua (http://bikeportal.org.ua)

Технічні партнери:

Велосипеди Polygon

Велосипеди Cannondale

Спонсор спортивного харчування ZipVit (Швейцарія)

Змагання проводяться за підтримки міського голови м. Рахів, Рахівської районної ради, рахівської державнї адміністрації, Великобичківського державного лісомисливського господарства, Рахівського лісодослідного господарства, Карпатського біосферного заповідника, Рахівська районна ГО "РахівЕкоТур", ВО „Гуцульщина”, УТМР „Говерла”, районного відділення УДСНС.

 

3. Місце й строки проведення

Велоперегони відбудуться 23 серпня 2015 року в м. Рахів та на території Рахівського району. Стартовий табір буде розміщено на території парку “Буркут”, м. Рахів.

4. Категорії учасників

  1. Hardcore Open*

  2. Hardcore 35+**

  3. Hardcore жінки

  4. Light чоловіки

  5. Light чоловіки 35+

  6. Light жінки

* Категорія Open відкрита для всіх бажаючих незалежно від віку.
** учасники віком 35 років та старше. Вік учасника рахується лише по року народження.

Залік особистий в кожній з категорій.
Якщо в якусь з категорій зареєструється менше 10 учасників, то ця категорія буде об’єднана з іншою на тій самій трасі.

 

5. Розклад змагань

22.08.2015
12:00 - 20:00 реєстрація учасників.

20:00 брифінг для учасників.


23.08.2015
07:00 - 08:00 реєстрація учасників*. 8:50- закриття стартової зони для категорії Hardcore 09:00 старт категорій маршруту Hardcore
10:20- закриття стартової зони для категорії Light
10:30 старт категорій маршруту Light
17:00 нагородження переможців

24.08.2015

10:00 – 11:30 повернення справок та страхових полысыв учасникам.

*Реєстрація учасників буде закінчена 23.08.2015 о 8:00. Всі, хто не встиг зареєструватися до цього терміну до змагань не допускається, стартовий внесок не повертається.

 

6. Допуск до участі в змаганнях

До участі у змаганнях допускаються особи віком від 18 років зі справним велосипедом, та велосипедним шоломом.
Наявність страхового полісу та медичної довідки, що стан здоров'я учасника дозволяє приймати участь в змаганнях, обов’язкова. Страховий поліс має мати помітку «велосипедний спорт – гірський велосипед».


Учасник повинен мати з собою на маршруті мобільний телефон- обов'язково, та GPS навігатор – бажано.

Організатори залишають за собою право не допустити до участі у змаганнях учасників на велосипедах, технічний стан яких, на думку організаторів, не відповідає нормам безпеки.

 

7. Порядок реєстрації

Попередня реєстрація проводиться на сайті http://bikeportal.org.ua з 1.06.2015.
Безпосередня реєстрація здійснюється в переддень старту, 22.08.2015 в готелі «Європа» за адресою м. Рахів, вул. Миру, 42

Для отримання стартового пакету учасник має надати при безпосередній реєстрації наступні документи 1.Посвідчення особи (тільки пред'явити при реєстрації) 2.Медичну довідку (оригінал) 3.Розписку про відповідальність (додаток №2) 4.Страховий поліс, що є дійсним на території України. Довідка та розписка залишається у організаторів, по закінченню змагань повертається учаснику за запитом.

Учасники, що мають картку спортсмена-аматора від федерації велосипедного спорту Києва зі страховкою, можуть надати цю картку замість страхового полісу.

У випадку невиконання будь-якої з цих вимог, учасник до старту не допускається без додаткових пояснень, стартовий внесок не повертається.

 

8. Порядок зміни категорії

Учасники мають право змінити категорію, в якій приймають участь, якщо це не суперечить іншим правилам змагань. Для того, щоб змінити категорію до 15.08.2015 включно учасник має написати листа оргкомітету змагань на адресу stezhkamioprishkiv@gmail.com, та вказати в ньому прізвище та ім’я учасника, категорію в яку він зареєстрований та бажану нову категорію. Зміна категорії в даному випадку безкоштовна. Також учасник має право змінити категорію безпосередньо при безпосередній реєстрації. В такому випадку процедура зміни категорії коштуватиме 50 грн.

 

9. Стартовий внесок

Стартові внески приймаються на сайті bikeportal.org.ua через форму оплати на сторінці реєстрації http://goo.gl/d5jWFs. Інструкція, як здійснити оплату, знаходиться за адресою http://goo.gl/YWomlf.

Вартість стартового внеску складає:

 

з 01.06.2015 по 30.06.2015 включно 400 грн

з 01.07.2015 по 15.08.2015 включно 500 грн

з 16.08.2015 по 21.08.2015 включно 700 грн

Також можлива оплата стартового внеску на місці під час реєстрації. В такому випадку вартість реєстрації складає 1000 грн.

 

Для власників карточки спортсмена-аматора федерації велосипедного спорту Києва діє знижка в розмірі 10% від суми стартового внеску.

 

Для ветеранів АТО на Донбасі реєстрація безкоштовна. Бажаючі прийняти участь у змаганнях ветерани АТО, повинні зареєструватись та написати лист оргкомітету змагань за адресою  stezhkamioprishkiv@gmail.com ,в якому буде вказано дані учасника та інформація про участь в антитерористичній операції.

 

10. Порядок повернення коштів при відмові від участі

Учасник, що оплатив стартовий внесок, але з певних причин не може прийняти участь у змаганні має право частково компенсувати оплачений стартовий внесок. Для цього потрібно написати листа оргкомітету змагань за адресою stezhkamioprishkiv@gmail.com з Email-у, який вказано при реєстрації, як поштова адреса учасника, з інформацією про те, що учасник не буде приймати участь у змаганнях, та хоче повернути кошти, внесені, як стартовий внесок.

Якщо учасник зніметься з реєстрації та повідомить про це оргкомітет до 31.07.2015 включно, то сума компенсації складатиме 90% від внесених учасником коштів за стартовий внесок. Якщо учасник зніметься з реєстрації та повідомить про це оргкомітет з 1.08.2015 по 15.08.2015 включно, то сума компенсації складатиме 70% від внесених учасником коштів за стартовий внесок.

Після 15.08.2015 стартові внески не повертаються.

 

11. Проживання

Проживання та харчування здійснюється за рахунок учасників. Учасники мають змогу поселитись в готелях міста або встановити намет в наметовому містечку, організованому оргкомітетом.

 

12. Маршрут змагань

Траса “Hardcore” являє собою маршрут протяжністю 78 км з сумарним набором висот 2950 м, що проходить територією Рахівського району асфальтованим, грунтовим та брукованим дорогам різної якості покриття.
Траса “Light” являє собою маршрут протяжністю 47 км з сумарним набором висот 1600 м, що проходить територією Рахівського району асфальтованим, грунтовим та брукованим дорогам різної якості покриття.
Детальніше з маршрутами можна ознайомитись в додатку №1.

 

13. Порядок старту та проходження дистанції

Безпосередньо перед стартом всі учасники проходять передстартовий контроль, шляхом особистого підписання стартового протоколу. Зважаючи на це, бажано в стартову зону з'явитися не пізніше, ніж за 15 хвилин до старту. Стартова зона буде закрита на вхід за 10 хвилин до старту. Всі, хто прибуде на старт пізніше, матимуть змогу стартувати після офіційного початку перегонів.

Під час проходження дистанції забороняється:

  • Зрізання траси. У випадку виходу за розмітку траси, учасник повинен повернутись на трасу у тій самій точці, де він її перетнув.

  • Не спортивна боротьба.

  • Пересування по трасі у не застібнутому на голові шоломі або без шолома.

  • Пересування по трасі з неохайно закріпленим номером або без номеру.


У випадку поломки велосипеда або окремих його частин, дозволяється:

  • Ремонт велосипеда власними силами учасника та/або за допомогою вболівальників, інших учасників.

  • Заміна велосипеда. У цьому випадку учасник зобов'язаний прикріпити свій стартовий номер на новий велосипед.

  • Закінчити змагання пішки, ведучи велосипед поруч.


На трасі будуть контрольні пункти, якщо учасник не вкладається часу, відведений на проходження відповідної ділянки траси, то він автоматично знімається з перегонів, та зобов'язаний припинити змагання, та змінити маршрут слідування згідно команд суддів на контрольних пунктах.

По маршруту передбачено кілька точок сходу з можливістю евакуації учасника.

На дистанції будуть знаходитись пункти харчування з водою та їжею, їх місце знаходження буде позначено на карті.

У випадку сходу з дистанції, учасник зобов’язаний повідомити суддів про своє рішення на найближчому КП чи телефоном представнику оргкомітету.

Виконання цих правил контролюється додатковими суддями на контрольних пунктах траси. Невиконання правил карається дискваліфікацією.

 

14. Форс-мажор

У разі виникнення обставин непереборної сили (погодних, соціальних, політичних тощо), таких, що проведення змагань може стати небезпечним, гонка може бути перервана. У цьому випадку, фінальний протокол формується за результатами на момент прийняття рішення про її припинення.
У разі виникнення форс-мажорних обставин до початку змагань, організатори залишають за собою право змінити трасу на альтернативну, зробити старт для всіх категорій по маршруту “Light”, або відмінити змагання.

 

15. Оголошення результатів і нагородження

Учасники, що зайняли 1 - 3 місце в кожній категорії нагороджуються грамотами ,медалями та сувенірами. Усі скарги щодо результатів приймаються до 16:30 23.08.2015. Після закінчення церемонії нагородження результати перегляду не підлягають.

Після змагань результати будуть опубліковані на порталі http://bikeportal.org.ua.

 

16. Зворотній зв’язок

У разі виникнення проблем чи запитань звертайтесь до оргкомітету за електронною адресою: stezhkamioprishkiv@gmail.com

Дане положення є офіційним запрошенням до участі в змаганнях.

 

Attachments:
Download this file (Положення 2015.doc)Положення(укр)[Положення марафону ]45 Kb07/20/15 15:27
 

Комментарии 

 
#1 Carpathian 03.06.2015 12:12
В положення внесено певні зміни. Коли публікувався перший варіант, не було можливості визначити розмір стартового внеску через стрибки курсу. Зараз додано Порядок прийому стартових внесків та їх вартість в різні періоди, порядок повернення коштів, при відмові від участі, порядок зміни категорії учасником. Всі інші пункти залишились без змін.
 
 
-1 #2 Pitlord 03.06.2015 12:35
надо было стартовый в валюте принимать
 
 
#3 Carpathian 03.06.2015 12:43
Цитирую Pitlord:
надо было стартовый в валюте принимать

була така ідея, але ж це незаконно.
 
 
#4 domani_tz_qi 03.06.2015 12:46
Цитирую Pitlord:
надо было стартовый в валюте принимать

гуцули гривню люблять.
в Рахові зелені не ходять.
 
 
#5 Carpathian 03.06.2015 12:48
Цитирую domani_tz_qi:
Цитирую Pitlord:
надо было стартовый в валюте принимать

гуцули гривню люблять.
в Рахові зелені не ходять.

ой Валєрко, в Рахові найбільш ходова валюте, то євро. Бо ж Укаїна - це Європа! та й багато жителів заробляють в Чехії, Мадярщині чи Італії
 
 
+3 #6 vak 03.06.2015 14:56
да... патриоты...
 
 
#7 Carpathian 18.06.2015 11:02
Валентин зробив можливість в формі реєстрації додати розмір футболки учасника, яка буде надана всім учасникам в стартовому пакеті. А також поле чи будете ви їсти бограч від організаторі на фініші.
Прохання тим учасникам, хто вже зареєструвався, вказати розмір футболки.
 
 
#8 Carpathian 18.06.2015 11:26
тут з'явилось питання про ціну футболок. Футболки надав один з наших спонсорів, тому всі учасники отримають їх БЕЗКОШТОВНО.
 
 
#9 domani_tz_qi 18.06.2015 12:34
)) а футболки торішні (Василь Петьовка)? чи свіженькі?
можна макет глянути.
 
 
#10 Carpathian 18.06.2015 12:42
свіженькі. макет ще не готовий, бо ще не визначились який варіант краще
 
 
+1 #11 levagi 18.06.2015 13:00
А сетка размерная есть?
 
 
+1 #12 rulet 19.06.2015 13:59
что есть "питание от организаторов" в регистрационной форме?
 
 
+2 #13 Carpathian 19.06.2015 14:08
Розмірна сітка трохи пізніше буде. Просто ще робота по футболкам ведеться, тому співставити поки ні з чим. Думаю, що за тиждень-півтора ми зможем написати, чому рівняються всі ці латинськи букви в числах.
Харчування - це бограч на фініші. Харчування на КП має бути в будь-якому випадку і не обговорюється. А от від бограча хтось може відмовитись, бо не любить гострого, чи там вегетаріанець(до складу входить кілька видів м'яса)
 
 
#14 Lexus 30.06.2015 14:08
Не зрозумілий такий момент - "якщо учасник не вкладається часу, відведений на проходження відповідної ділянки траси, то він автоматично знімається з перегонів" - які ліміти часу, на яких ділянках і з якою середньою швидкістю треба їхати щоб в ці ліміти вкластися?
 
 
#15 Carpathian 30.06.2015 19:00
ліміти дуже помірні, розрахован лише на те, щоб гонщик зміг доїхати фінішу дотемна
графік опублікую найближчим часом
 
 
#16 Carpathian 01.07.2015 11:21
Для тих, хто ще не визначився з розміром футболки, чи сумнівається, чи правильно обрав розмір, публікуємо відповідність розмірів у реєстрації числовим значенням:
XXS - 40
XS - 42
S - 44
M - 46
L - 48
XL - 50
XXL - 52
XXXL - 54
 
 
#17 tosha 08.07.2015 13:16
Билеты Киев-Рахов на 21августа появились сегодня в 8-00, поспешите приобрести
 
 
#18 KRAVA ML 15.07.2015 19:03
Хлопці тут така накладочка виходить, я зарегався і оплатив, але в мене форс-мажор, сьогодні тренер сказав в той же час буде проходити Чемпіонат України, і ми на нього їдемо, то чи можна якось врахувати мою ситуацію і повернути гроші ?
 
 
#19 Carpathian 15.07.2015 19:10
Цитирую KRAVA ML:
Хлопці тут така накладочка виходить я зарегався і оплатив, але в мене не виходить попасти ну ніяким чином, чи можна повернути гроші ?

Читайте п.10 положення - там все написано. Не далі ніж учора повернув внесок одному з учасників
 
 
#20 Yurr 20.07.2015 13:53
Розшукую бажаючих на трансфер бусом Рахів-Франківськ 24.08 в другій половині дня.
Вирішувати питання будемо, скоріш за все, на місці, але якщо заздалегідь домовимось - буде простіше координуватись. У мене 2 пасажира + 2 веліка.
 
 
#21 Gavrylov 30.07.2015 15:06
Наявність страхового полісу та медичної довідки, що стан здоров'я учасника дозволяє приймати участь в змаганнях, обов’язкова.

Можно ли будет сделать на месте/цена?
 
 
#22 рыжий 30.07.2015 16:47
Цитирую Gavrylov:
Можно ли будет сделать на месте/цена?

кардиограмму на старте сделать?
 
 
+1 #23 Shved 30.07.2015 17:28
Дело не в кардиограмме, а в подходе к проблеме. Сама постановка вопроса подразумевает то, что заплатив какую-то сумму оргам, можно не заморачиваться со справкой. По сути, это прямое намек на коррупцию, и на то, что пункт про справку придуман для того, чтобы усложнить жизнь участникам, и подрубить капусты оргам.
 
 
#24 Carpathian 30.07.2015 17:43
Теоретически возможно, если вы договоритесь с раховским главврачем, чтобы пройти комиссию, и раховский терапевт выдаст справку
Практически... ну это надо очень уметь договариваться. у себя сделать такую справку на порядок проще будет
Ну и не на старте - из врачей на поляне будет только бригада скорой, но они справки не выписывают.
 
 
#25 Carpathian 30.07.2015 17:46
Если же проблема из-за вашей прописки, то мы можем принять и крымскую справку
 
 
+1 #26 Gavrylov 31.07.2015 14:23
Цитирую Carpathian:
Если же проблема из-за вашей прописки, то мы можем принять и крымскую справку

Ок, а что со страховкой - ее можно на месте сделать перед стартом?
Пс. ребята, о какой коррупции или намеках на нее Вы говорите, вопрос чисто утилитарный, я в любом случае буду подписывать бумагу о том что сознаю всю ответственность и она ложиться на мои плечи. Я так же понимаю оргов, это их гарантия (справка), но мне нужно отпрашиваться с работы чтоб пойти к врачу за ней. Благо страховку можно и на выходных сделать.
 
 
+1 #27 irinablue 31.07.2015 14:55
Цитирую Gavrylov:
[quote name="Carpathian"]но мне нужно отпрашиваться с работы чтоб пойти к врачу за ней. Благо страховку можно и на выходных сделать.

такое впечатление, что Вы одни работаете, а все остальные то и дело катаются и справки делают)
уважайте организаторов, в положении написано справка и страховка обязательны, что тут торговаться
нет справки - нет участия
 
 
#28 cristal 31.07.2015 14:56
по поводу справок было сказано на форуме, прочитать можно тут :
bikeportal.org.ua/index.php?option=com_kunena&Itemid=3&func=view&catid=269&id=27420&limit=15&limitstart=15#27848 !
 
 
#29 Yurr 31.07.2015 15:05
Цитирую cristal:
по поводу справок было сказано на форуме, прочитать можно тут :
bikeportal.org.ua/index.php?option=com_kunena&Itemid=3&func=view&catid=269&id=27420&limit=15&limitstart=15#27848 !

Цитата:
Shved
"не исключено, что еще в этом году мы будем встречаться на одном интересном марафоне, где я буду на регистрации. Гарантирую веселуху всем, кто приедет без справки. И мне будет все равно, что вы потратились на взнос, дорогу, питание и проживание."


Ой чує моє серце, що цього року Опришки знову будуть дощовим марафоном!
Пішов малювати довідку.

П.С.: Питання по страхівці - чи достатньо пред'явити при реєстрації картку ДМС хорошої страхової по елітній програмі, яка покриває аматорський спорт?
 
 
#30 Carpathian 04.08.2015 11:06
Достатньо. Ми не маємо можливості перевіряти умови ваших договорів, тому лише перевіряєм їх наявнїсть, сподїваючись, на свїдомїсть учасника
 
 
#31 ёлки 04.08.2015 13:35
Юра, а ти що без картки аматора?
 
 
+1 #32 nav 04.08.2015 22:12
Все ОК, но хотелось бы увидеть трек, в частности Лайт. Пусть и не самой финальной версии. Я знаком с треком 2013 года,- будет частично совпадать?
 
 
+1 #33 nkt_m 05.08.2015 13:43
Передаю слова Carpathian - "треки на 99% совпадают с прошлогодними, свежие записи выложу позже как доберусь до интернета".
 
 
#34 Carpathian 13.08.2015 18:00
Останні дні ми рапортуємо про хід підготовки до змагань, та інші радісні новини. Але зараз ми вимушені повідомити вам погану новину.
На жаль, один з наших партнерів, що обіцяв надрукувати нам фірмові майки стежок, довго тягнув гуму, і сьогодні відмовився від підтримки нашого марафону. Відповідно і ми не можемо виконати нашу обіцянку перед вами, надати опришківські майки в стартових пакетах.
Приносимо свої вибачення.
Якщо хтось вважає, що таким чином ми не виконали свої зобов'зання, то може написати на нашу поштову адресу протягом 3 днів та відмовитись від участі - в такому випадку ми повернем всю суму стартового внеска, а не 70%
Ну і щоб підсолодити цю погану новину, скажу хорошу - Стежки будуть в будь-кому випадку, незважаючи ні на які проблеми
 
 
#35 simaha 15.08.2015 22:31
Есть места в бусике на Рахов. Выезжаем в среду. Можем взять попутчиков из Харькова, Полтавы или Киева. Звонить сюда 095-938-44-40
 
 
#36 sheremet 15.08.2015 23:04
Шановні організатори. Оплатив сьогодні стартовий внесок. Але сталась неприємність- сильно порізав ногу. Наклали щойно шви в травмпункті. Хотів дуже проїхати марафон, але лікарі говорять не варто, шви будуть мінімум 8-10 днів. Чи можна повернути стартовий внесок?
 
 
+1 #37 Nuna 17.08.2015 18:48
Вопрос при лимит времени на прохождение трасс остается актуальным
 
 
+1 #38 nav 18.08.2015 11:46
Успел протестить лайт до дождей, вопрос есть только один - как правильно проходить s-образную часть финального спуска, перед сигнл-треком?
как этот технический участок правильно называется, а я бы видео какие-то посмотрел

как для меня, желоб был менее стремный
 
 
#39 Carpathian 18.08.2015 14:03
Этому сейчас обучают в веловуйковском трейнинг кемпе Бантик, Нуна И Фокус
 
 
+1 #40 i.bozhkov 18.08.2015 17:46
Цитирую nav:
я бы видео какие-то посмотрел

https://www.youtube.com/watch?v=M1oP-wQ-2hw
https://www.youtube.com/watch?v=2obIYgQ2D1I&list=PLXWBBaEdFtbLpLSaUJmn47nuq8x9tO_9j&index=1
 
 
#41 nav 20.08.2015 17:31
Спс за каменты и видео - полезное.
 
 
+2 #42 Yurr 20.08.2015 22:13
Цитирую nav:
я бы видео какие-то посмотрел :)


https://www.facebook.com/107052516046867/videos/937238356361608/

 
 
-3 #43 Cometadexter 22.08.2015 16:50
Продам элитный номер "1" на "Стежки Опрышков"
 
 
-1 #44 rakhiv.info 23.08.2015 22:02
Фото "Стежками опришків 2015"
http://rakhiv.info/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%BA%D1%96%D0%B2-2015/
 
 
+1 #46 sheremet 27.08.2015 23:22
Чи можна ще замовити футболочку? Цікавить розмір М (46)
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

Немає подій

Банер  
  
наверх
time: 0.55542707443237